Skip to content

Meer over Nicolien →

Van wie ben je er een?

In Brabant is de eerste vraag altijd: ‘van wie bende gij d’r inne?’  Ik ben er een uit de Eindhovense familie van vaderskant en de Maarheezer boerenfamielje van moederskant. Ik ben geboren en opgegroeid in Veldhoven: een gemeente ontstaan uit vijf aan elkaar gegroeide dorpen, of – zo u wilt – een grote buitenwijk van Eindhoven.  Na elf jaar in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch gewoond te hebben, woon ik nu in Geldrop-Mierlo. Het zal u dus niet verbazen dat ik de band tussen stad en omliggende gemeentes zo belangrijk vind.

Welke waarden heb je meegekregen?

Omzien naar elkaar, je talenten benutten en hard werken als het meezit én tegenzit, zijn waarden die ik van mijn familie heb meegekregen. Tijdens mijn bouwkunde-opleiding op de MTS heb ik geleerd niet weg te lopen voor ingewikkelde vragen, maar juist op onderzoek uit te gaan. De studietijd aan de universiteit leverde me naast een diploma in de neerlandistiek, een brede blik op de wereld op: van literatuur en geschiedenis tot politiek en menselijke verhoudingen.

 

Waarom kies je voor het CDA?

Politiek is een rode draad door mijn leven. In mijn beroep door te adviseren over politiek en bestuur en in mijn vrije tijd door me op een optimistische manier allerlei politieke vaardigheden eigen te maken. Mijn drijfveer is op te komen voor mensen die het zelf (even) niet kunnen. Dat je anderen een duwtje in de rug geeft, zodat zij hun weg weer zelfstandig kunnen vervolgen in de samenleving. Ik voel me thuis bij het CDA omdat ik geloof in de kracht van de samenleving en in het nemen van verantwoordelijkheid. Niet alleen voor jezelf, maar soms ook voor een ander.

 

Waarom ben je Statenkandidaat?

De stad is voor Brabant de motor van innovatie en economische ontwikkeling. Vitale steden zijn nodig om ook de voorzieningen en de leefbaarheid in de omliggende gemeenten op peil te houden. Ik wil me inzetten voor sterke steden die geflankeerd worden door karakteristieke dorpen en de rust van het buitengebied.

Ook in mijn omgeving hoor ik dit geluid. In Zuidoost-Brabant spreek ik vaak mensen die de verstedelijking en innovatieve sfeer omarmen, maar zich wel willen blijven herkennen in hun eigen omgeving. Ik wil me in de Provinciale Staten sterk maken voor een goede samenwerking binnen Brabant met een positief stads geluid.

Nog meer Nicolien: Nicolien ziet de wereldNicolien leest de wereldTwitterLinkedIn

4 Comments leave one →
  1. Rein Kwast permalink
    February 24, 2011 9:29 am

    Nicolien,
    Ik las jou advertentie in de krant en besloot op jou te gaan stemmen.
    Een jonge frisse meid daar moeten wij meer van hebben.
    Een tip wil je a.u. b. Veldhoven geen buitenwijk van Eindhoven noemen dat gaat je stemmen kosten.
    Heel veel succes bij de verkiezingen want Veldhoven gelooft in jou.

    Rein Kwast

    • February 24, 2011 7:17 pm

      Beste Rein,

      Dankjewel voor je mooie woorden en je stem op mij.
      Veldhoven wordt door niet-Veldhovenaren vaak aangeduid als buitenwijk van Eindhoven. Daarom schrijf ik ‘zo u wilt’. Echte Veldhovenaren weten wel beter, toch?

      Hartelijke groeten van Nicolien

  2. Kees en Bea de Jong permalink
    February 28, 2011 3:27 pm

    Beste Nicolien, Je moeder kwam met de flyer, er zijn verschillende redenen waarom wij gaan stemmen, nu dus nr. 17 voor jou Nicolien.

    Te zien hoe jij je zo enthousiast inzet, dit moet goed komen, heel veel succes voor woensdag en in de toekomst.

    Hartelijke Groeten uit Oerle, Kees en Bea

    • March 1, 2011 12:45 am

      Beste Kees en Bea,

      Wat leuk dat jullie ook even naar mijn site zijn gegaan en woensdag op me gaan stemmen. Dankjewel voor jullie goeie wensen en tot kijk! Nicolien

Leave a comment